Wat is een koelwagen?

  • 0

Wat is een koelwagen?

Category : Auto's

Een koelwagen is een voertuig dat gemaakt is voor het vervoer bij een bepaalde temperatuur. Daarbij moet gezegd worden dat de zijwanden ten minste 45 mm dik moet zijn.
Een koelwagen heeft een geïsoleerde oplegger, dat wordt gebruikt voor producten die bij een speciale temperatuur worden vervoerd. Het kan gaan om bloemen, groenten en ijs. Voor de winter geldt dat het vloeistoffen betreft die niet mogen bevriezen.

Koeltrailer.

Een koelwagen is meestal gevuld met isolerend materiaal. Meestal is dat polyurethaan schuim. Daarnaast zijn bijna alle koelwagens voorzien van een koelmotor. Deze zit vooraan bij de koelwagen. Een koelwagen kan ook verwarmen. Dit varieert van -30 graden tot + 30 graden.

Kofferopbouw.

Een koelwagen heeft meestal een kofferopbouw. Dit zijn harde wanden met deuren. Tevens kunnen ze ook gebouwd worden met schuifzeilen in de zijkant. Schuifzeilen wordt niet goedgekeurd voor producten die onder het vriespunt worden vervoerd.

Hoe werkt een koelwagen.

Om een koelwagen koud te maken moet men denken aan een koelkast. Dit kost veel energie. Het koud houden van een koelwagen gaat met stilstaande lucht. Het voordeel van stilstaande lucht is dat dat het geen warmte geleidt en ook geen koude. Voorbeelden hiervan zijn spouwmuren en een thermoskan.

Luchtsluis

Zoals eerder gezegd heeft een koelwagen een hele dikke isolerende wand vol met stilstaande lucht. Ook heeft een koelwagen een soort luchtsluis. Dit dient ervoor dat niet alle koude lucht eruit gaat.

Wat vervoer ik met een koelwagen?

Met een koelwagen vervoert u diverse producten, zoals zuivelproducten als melk en kaas en vlees. Op http://coolgo.eu/nl/ vindt u meer informatie omtrent koelwagens.


Leave a Reply