De koerier heeft veel verantwoordelijkheden

  • 0
Schermafbeelding 2015-09-09 om 09.49.04

De koerier heeft veel verantwoordelijkheden

Category : Auto's

Je moet niet altijd kiezen voor een koerierbedrijf, je kan als onderneming ook je eigen koerier aanstellen. Dit is een werknemer die in dienst is onder u en niets anders doet dan pakketjes rondbrengen, indien deze nog tijd over heeft kunt u hem ook het magazijn onder handen laten nemen bijvoorbeeld.

Maak duidelijke afspraken

Belangrijk is om hierbij goed na te denken wie je aansprakelijk stelt voor deze functie. De functie houd niet zomaar in dat de klant zomaar wat mag rondrijden met het bedrijfsvoertuig maar de koerier moet ook ecologische routes kunnen uitstippelen, klantvriendelijk zijn, op vragen van de klanten kunnen beantwoorden. Sommige bedrijven garanderen dat de koerier ook het toestel kan plaatsen. Hierbij heeft de koerier ook een goede kennis over de producten nodig. De meeste bedrijven laten de koeriers ook zelf na hun rit of als de benzine (bijna) op is tanken. De meeste bedrijven hebben hiervoor een tankpas.

Veelzijdigheid wordt gevraagd van de koerier

Administratief moet de koerier uit Oosterhout ook sterk zijn. Na het rondrijden moet deze ook nog administratieve taken verrichten, welke klanten hebben hun pakket ontvangen, welke klanten waren afwezig op het moment dat het pakket werd bezorgd. Bij afwezigheid, wanneer wordt het pakket opnieuw aangeboden. Meestal wordt er dan nog contact opgenomen met de klanten zelf, dit kan telefonisch of via mail gebeuren. De planning maken voor de volgende dag of voor de gehele week. Zien dat alles goed in elkaar past en de juiste (ecologische) routes goed plannen en rekening houden met eventuele files.


Leave a Reply