De kentekencheck: een slimme keuze

  • 0

De kentekencheck: een slimme keuze

Category : Auto's

Een kentekencheck is een gratis check die je kunt uitvoeren op de website van het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Bij een kentekencheck voer je het kenteken van een voertuig in, om informatie over dat voertuig te achterhalen. Een kentekencheck is dus volledig gratis, maar kan je een hoop geld besparen. Hieronder leggen we uit wat een kentekencheck voor informatie kan geven en hoe een kentekencheck uiteindelijk kan leiden tot het besparen van geld.

Wat levert een kentekencheck op?
Als je een auto koopt van een onbekende, weet je nooit zeker met wie je te maken hebt. Hoewel het particulier kopen van een auto vaak prima gaat, zijn er ook onbetrouwbare mensen op de markt, die gestolen auto’s proberen te verkopen, of auto’s verkopen waar allerlei verborgen gebreken aan zitten. Als je zelf weinig verstand hebt van auto’s, valt dit je niet op en koop je een auto waar je achteraf enorm veel reparatiekosten aan hebt. Om dit te voorkomen, kan je een kentekencheck doen op de website van het RDW. Hieronder leggen we uit hoe dit precies werkt.

 

Hoe werkt een kentekencheck?
Bij een kentekencheck voer je het kenteken van het voertuig in kwestie in bij de gratis online tool op de website van het RDW. Vervolgens geeft het RDW je informatie over de auto. Zo vertelt het RDW of het voertuig als gestolen geregistreerd staat, hoeveel eigenaren het voertuig heeft gehad en wat het bouwjaar van het voertuig is. Al deze informatie kan je naast de informatie leggen die de verkoper je heeft gegeven. Klopt alles? Dan is de auto waarschijnlijk een prima koop. Klopt er informatie niet? Koop de auto dan niet! De kentekencheck heeft je in dat geval behoed voor een enorme miskoop.

Doe dus een kentekencheck en sluit een eerlijke en goede deal!


Leave a Reply