De Hyundai i30: een sterk staaltje

  • 0

De Hyundai i30: een sterk staaltje

Category : Auto's

De Hyundai i30 is een poging van Zuid-Koreaanse merk om mee te strijden in het zeer populaire C-segment. Dit is relatief goed gelukt, sinds het verschijnen van de i30 in 2007 was de auto meteen redelijk succesvol. Dit komt doordat Hyundai met de i30 vrij veel auto bied voor een scherpe prijs. In 2008 kwam er een stationversie van de i30 op de markt. Ook deze werd in de verschillende afzetlanden redelijk goed ontvangen, al is de Hatchback nog altijd wel een stuk populairder.

Techniek
Technisch gezien is de i30 te vergelijken met de Kia Cee’d. Je hebben namelijk voor een groot deel dezelfde opbouw. Sinds 2012 is de i30 toe aan zijn tweede generatie. Ook nu heeft het Zuid-Koreaanse merk er voor gekozen om zowel een Hatchback als een stationwagen in de markt te zetten.

Motor
Hyundai probeert het overzichtelijk te houden voor haar klanten en zo ook de prijs laag te houden. Je kunt qua motor slechts kiezen voor eén variant benzinemotor en eén variant dieselmotor. In 2013 kwam er een 3-deurs variant van de i30 op de markt. Terwijl er in anno 2015 weer teruggegrepen werd naar een 5-deurs variant. Die laatste tot dusver alleen als diesel te verkrijgen. Wel is er een keuze voor een automaat of een handgeschakelde bak bij alle varianten i30.


Leave a Reply