Controleer je auto voor vertrek op vakantie

  • 0

Controleer je auto voor vertrek op vakantie

Category : Auto's

Met de vakantie in aantocht is het taak om niet alleen de autobanden en het koelwater te checken maar ook de autoverzekering even goed na te lopen. Veel reizigers sluiten ook een reisverzekering af of nemen een reis- en kredietbrief mee, maar er zijn ook autoverzekeringen die verder uitgebreid kunnen worden.

Controleer de dekking van je autoverzekering

Zo kan de dekking in sommige gevallen uitgebreid worden met pech en ongeval in het buitenland er is dan dekking voor repatriering, overnachting en eventueel terugreis als u ergens bij betrokken raakt. Met een combinatie van reis- en autoverzekering zit u altijd goed want op de reispolis zijn geneeskundige kosten, contant geld en cheques ook nog meeverzekerd.

Bij de autoverzekeringen zijn er in het kort gezegd vier mogelijkheden. Voor hele oude auto’ s tussen de vijftien en twintig jaar oud zijn er oldtimers tarieven. Hierbij wordt vooraf via een taxatie de waarde van de auto bepaald en is er een all -risk dekking tegen sterk gereduceerd tarief. De tweede optie is een enkele wa-dekking, waaarbij alleen schade aan derden gedekt is. Optie drie is wa plus ofwel wa met beperkt casco, hierbij is er ook dekking voor uw eigen auto te denken valt dan aan brand, diefstal en ruitschade. De meest uitgebreide dekking is de vierde mogelijkheid de all-risk dekking, dit is een autoverzekering met dekking tegen alle van buitenkomende onheilen, een must voor iedere nieuwe autorijder.

Controleer de oliepeil en ruitenvloeistof

Belangrijk is dat je ook je oliepeil en ruitenvloeistof controleert voor je vertrekt. Het kan namelijk zijn dat je oliepeil te laag is, waardoor je met pannen langs de kant van de weg komt te staan. Dit wil je natuurlijk niet. Wanneer je goed voorbereid op pad gaat, kan je nooit problemen hebben.


Leave a Reply