Belevenissen bij het vrachttransport van en naar Spanje

  • 0

Belevenissen bij het vrachttransport van en naar Spanje

Category : Auto's

Voor een vrachttransport vanuit Spanje is de vervoerder wel even onderweg. Het fruit vanuit Spanje bestaat veelal uit de lekkere navel sinaasappels. Veel fruit wordt ook vanuit verdere landen via Spanje doorgevoerd.
De chauffeur heeft tegenwoordig onderweg veel te verduren. Zo komt hij onderweg weleens stakingen tegen die op een plaatselijke openbare (snel)weg worden gehouden, of er zijn protestacties waarbij de chauffeur een kostbare vertraging oploopt wat zijn aankomst in Nederland nog wat langer uitstelt.

 

Dierlijke verstekeling

Maar het komt ook wel voor dat er een dierlijke verstekeling in het vrachtruim meekomt naar de uiteindelijke uitlaadplaats in Nederland. Vooral tussen de fruittransporten wil er nog wel eens een spinnetje schuilgaan.
Niet dat de chauffeur hier nu van in de stress moet gaan raken, maar je zou toch maar zo’ n giftige rakker in je laadruim naar Nederland hebben zitten.

 

Paniek, paniek

Bij het lossen op Nederlands grondgebied pakken deze diertjes letterlijk de biezen. Tussen het struikgewas zijn ze met hun schutkleuren al snel onvindbaar. Vaak hebben ze het nieuws al gehaald en wordt er veel paniek over gezaaid. De directeuren van de transportbedrijven zijn er meer nuchter onder en maken zichzelf niet zo druk over de harige langpoten. Waarschijnlijk zijn ze in de struiken al opgevreten door een rat of zo. Zo kan transport uit Spanje dus het nieuws halen, maar veelal verloopt het transport vlekkeloos en is het fruit uit Spanje volledig vrij van ongedierte. Zo kunnen wij in Nederland heerlijk genieten van de lekkere navel sinaasappels en dat in de toekomst ook blijven doen.


Leave a Reply